Referenties

Infrax Torhout

Diensten Project & Construction Mgt
Sectoren Kantoren
Opdrachtgever Infrax
Situering Torhout
Omvang 9.680 m²

Om al haar diensten op één centrale plaats te herlokaliseren, bouwde Infrax een nieuw hoofdzetel in Torhout. Als beheerder en verdeler van energie, wilde Infrax een voorbeeldfunctie uitoefenen door een duurzaam gebouw te realiseren.

Crepain Binst Architecten tekende de architectuur en VK Engineering stond in voor de technieken.

Het gebouw gaat op een uiterst rationele en zuinige manier om met energie. Voor de klimaatregeling wordt gebruik gemaakt van betonkernactivering en een boorgaten-energieopslagveld. Het  verlichtingsconcept beantwoordt tegelijk aan de hoge comforteisen  en ambitieuze doelstellingen met betrekking tot energiebesparing. In de groene gevel zijn fotovoltaïsche zonnepanelen verwerkt. Rond het gebouw ten slotte zorgen waterbekkens en een groendak voor de opvang van het hemelwater.

Het gebouw won de publieksprijs in de innovatiewedstrijd Challenge 2020.